Idag fyller Vägvalet 8 år

Då var det dags igen att uppmärksamma födelsedagsbarnet Vägvalet som fyller 8 år just idag. Vi har alltså nu funnits lika länge som två valperioder, vilket onekligen känns rätt så stort. Många lokala partier kommer och går utan att de ens lyckas bli invalda i kommunfullmäktige. Vi får passa på och tacka övriga partier för att de med viss regelbundenhet lyckas ställa till det för sig genom diverse kommunala ”skandaler”. Det finns uppenbarligen mycket kvar att göra för att öka insynen, minska slöseriet med skattebetalarnas pengar och korta köerna till barnomsorgen och äldrevården. Listan kan göras lång.

Tårta 8 år

I höst har göteborgarna därför chansen att för tredje gången göra sin röst hörd genom att rösta nej till trängselskatt, Västlänken och uppgörelser i slutna rum. En röst på Vägvalet är också en röst för ökad öppenhet, färre kommunala bolag, bättre medborgardialog och nytänkande. Röstar man som man alltid gjort blir det som det alltid har varit.

Den som vill läsa mer om Vägvalet kandidater höstens val kan klicka här.

Håkan Andersson
Vägvalet

Etiketter:

Ett svar till “Idag fyller Vägvalet 8 år“

  1. Jan B skriver:

    Grattis.

    Vet ni förresten vilken lösning man kommer att använda sig av i Backaundantaget? Jag noterade att man nu verkar vara på gång att sjösätta det…

    Misstänker att jag var orsaken till att det inte blev av förra gången då jag påpekade att träffsäkerheten på kamerorna var så låg att det fanns stora risker med den föreslagna lösningen. Efter det så har träffsäkerheten på deras kameror ökat rejält. Jag får skylla mig själv, men man kan ju inte riktigt stå vid sidan av och låta dem göra bort sig totalt (ännu en gång).

Lämna ett svar