GP debatt: Linbanan riskerar att bli ett nytt Gobigas-fiasko

Idag skriver Vägvalet på GP:s debattsida om den planerade linbanan över Göta Älv i Göteborg.

Linbanan drivs med en extrem brådska för att klara ett jubileumsdatum, en ambition som redan är omöjlig att uppnå. I stället får vi ogenomtänkta lösningar, trafikkaos och en enorm skuldsättning.

Likheterna med det havererade GobiGas-projektet är flera: Nästintill total samsyn mellan de etablerade partierna, kostnaderna riskera skena iväg och en oerhörd brist på respekt för skattebetalarna pengar. Dessutom är det oklart om vem som ska betala kalaset; Göteborg stad eller Västra Götalandsregionen via Västtrafik.

I detta skede, när varken budgeten eller vem som ska betala är fastslagna, så rusar kommunens politiker vidare i 150 knyck genom att lämna över projektet med varm hand till Trafikkontorets tjänstemän. Praktisk att ha någon att skylla på om/när linbanan blir nästa kommunskandal.

Vägvalet reagerade redan i höstas som enda parti och röstade nej till projektet då det visade en för hög kostnad och risk för kostnadsökning.

Läs hela debattartikeln här.

Håkan Andersson
Vägvalet

Etiketter: , , , , , , , , ,

Ett svar till “GP debatt: Linbanan riskerar att bli ett nytt Gobigas-fiasko“

  1. Jan B skriver:

    Så rätt så rätt, dessutom ansluter dem inte till pendeltrafik vilket gör att den enbart byggs för de Göteborgare som har mål eller start vid ändarna av Linbanan och råkar ha sin andra linje till Linbanan. I praktiken många färre än vad staden styre verkar tro…

    Om den skall göra någon nytta måste den anslutas till Hjalmar Brantingplatsen och till Haga station…

Lämna ett svar