Lyckad demonstration 7 mars

Den 7 mars blev igen en historisk dag när cirka 10 000 göteborgare valde att tåga från Götaplatsen ned till Gustav Adolfs Torg. En lugn och sansad demonstration mot de etablerade partiernas oförmåga att följa folkomröstningen. Och det märktes att partierna och ja-sägarna inte vill erkänna det stora antalet som slöt upp. Tyvärr var det en bidragande faktor från GP och Västnytt som slarvade med källorna (något som Västnytt senare bad om ursäkt för).

Ett stort tack till arrangörerna och alla ni som var på plats!

Här följer mitt och Martin Wannholts tal som hölls på Gustav Adolfs Torg.

Du kan även se alla talen och andra filmer från demonstrationen här.

Theo Papaioannou
Vägvalet

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

4 svar till “Lyckad demonstration 7 mars“

 1. pacman42 skriver:

  Ola Jobring:
  Och nu har även Länsstyrelsen underkänt planen för Västlänken. Läs mer på http://www.gbgpolitik.se

 2. NH skriver:

  Sveriges Byggindustrier går ut nu med skräckpropagandan att det skulle vara förödande att inte bygga Västlänken. Men då talar de i egen sak – och de vill gärna att det dyrast tänkbara alternativet väljs – och helst ett alternativ med hög risk för fördyringar.

 3. Ola Jobring skriver:

  1. Riksrevisionsverket har underkänt Västlänken.

  2. Trafikverket har underkänt Västlänken.

  Var för sig utgör de ett avgörande underkännande av Gbg politiska
  ledning.

  Och av GP.

 4. NH skriver:

  Den artikel som sedan Gunilla Grahn-Hinnfors står som författare till på GP visar med tydlighet vartåt vinden blåser i media genom att hänvisa till ”Motståndsrörelse med inbyggda sprickor” och att tonläget från motståndare till Västlänken och Trängselskatten har skruvats upp. Men inga ord om det tonläge som har kommit från förespråkarna för dessa företeelser.

  Dessutom hänvisar Gunilla Grahn-Hinnfors till att ”allt tal om att Göteborg inte skulle vara demokratiskt tar bort tyngden i kritiken”, det är snarare tvärtom – det är en oerhörd tyngd bakom detta att besluten faktiskt inte tagits i god demokratisk ordning utan istället har de skett i slutna rum utan protokoll.

  GP har tydligt visat att de tar ställning för både Trängselskatt och Västlänken. Som icke-prenumerant på denna tidning har jag inte möjlighet att säga upp denna icke-existerande prenumeration, men andra kan fortfarande göra det.

Lämna ett svar