Lördagen 7 mars: Dagen D – för Demonstration

Demonstration 7 mars 2015

Vi vill slå ett nytt slag för den stora demonstrationen som utgår från Götaplatsen lördagen 7 mars kl. 13.30.

OBS!!!
Med tanke på att Allianspartierna nyss gick ut med ett besked om att de tänker strunta i folkomröstnigen är det oerhört viktigt att alla gör sin röst hörd i denna manifestation!

Läs mer om det här och här!
OBS!!!

Enligt arrangörerna är det en manifestation för Demokratin och för Folkets Göteborg. Parollerna är bland annat att följa folkomröstningens resultat, stoppa Västlänken och återupprätta den kantrade demokratin i staden. I november var det närmare 7 000 som tågade längs Avenyn ner till Operan. Den här gången blir vi med din hjälp minst dubbelt så många när destinationen är Gustav Adolfs Torg, där det kommer att hållas ett antal tal, bland annat av Martin Wannholt, Karin Törnqvist och Theo Papaioannou.

Passa också på att skriva på den namninsamling som pågår för att folkomrösta om Västlänken!

För de som använder Facebook kan man gå in här och anmäla sig genom att klicka på ”Kommer”-knappen under den översta bilden. Använder man inte Facebook är det förstås bara att dyka upp ändå och markera mot partierna som nu funderar som bäst på hur de ska undvika att följa folkets åsikt i folkomröstningen.

För i dagsläget finns det tyvärr väldigt lite som talar för att förlorar-partierna i folkomröstningen tänker bejaka majoritetens utslag. De båda utredningarna som beställdes av samma partier fick på något märkligt – men typiskt göteborgskt – sätt i uppdrag att bevisa att det inte går att avskaffa trängselskatten. Något som de lyckades genom att ”utreda” allt annat än hur en riktig avveckling skulle gå till.

Tydligen så räcker det inte med att göteborgspolitikerna konfronteras med väljarna en gång vart fjärde år. De behöver ständiga påminnelser om vad ord som ”demokrati” och ”folkvalda” betyder. Kommunledningen vill att Göteborg ska bli demokratins huvudstad till fyrahundraårsjubileet 2021. Tyvärr är deras syn på demokratin att medborgarna alltid ska rätta sig efter politikerna, även när politikerna fått betyget ”icke godkänt” i en folkomröstning.

Ska du någonsin demonstrera i ditt liv så är det på lördag! Då visar vi tillsammans vem som har rätten på sin sida!

Väl mött!

Etiketter: , , , , , , ,

11 svar till “Lördagen 7 mars: Dagen D – för Demonstration“

 1. J O Thomas skriver:

  Läser i GP:s artikel i går att GP räknar med 15000-20000 deltagare i demonstrationen mot Trängselskatten och för Demokratin. Längre ner i artikeln framgår att VSI har 6000 på FB som kommer. Trots påpekande till GP att de felaktigt överdrivit antalet demonstranter, har ingen rättelse gjorts. Man kan undra varför GP överdriver antalet? Är det för att få folk att tycka att, då räcker det… då kan jag stanna hemma? För att GP vid ett självklart mindre antal deltagande, själva kan dra slutsatsen, Det kom bara… glöm det här med demokrati och trängselskatten nu… och gå vidare?
  Jag menar, oavsett om det bara skulle komma en (1) person i dag så är saken redan klargjord i Folkomröstningen – Majoriteten av Folket vill inte ha Trängselskatt.
  Skall bli intressant att se vad som skrivs efteråt i GP?

 2. Håkan skriver:

  Maria: Ser ingen anledning att kompromissa med resultatet i folkomröstningen. 57 % röstade nej och det är en mycket tydligt majoritet. De tidigare skattebeloppen var 8, 13, och 18.

 3. Maria skriver:

  Om nu trängselskatten ska vara kvar vilket jag absolut INTE vill så ta till baka de gamla siffrorna 6, 13, och 18 kr och att det ska få gälla i 2 timmar istället för en timme. Man hinner inte uträtta alla ärenden i stan. Då har vi möts på halva vägen!!!

 4. NH skriver:

  Idag är det en debattartikel i GP där ett antal personer hävdar att ”Göteborgarna är förda bakom ljuset”

  Frågan är nog närmast vem som är förd bakom ljuset med tanke på att många underlag och utredningar har färgats för att passa syftet Västlänken mer än något annat alternativ. Det mest tydliga är vad som utelämnats, inte vad som tagits med.

 5. TW skriver:

  1 kap. Statsskickets grunder

  ”1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket.”

  Politikerna nöjer sig dock inte med att bryta mot den viktigaste grundlagen.

  Att först konfiskera 20 miljarder kr av skattebetalarna, för att sedan mot folkets vilja kasta dessa pengar i sjön, innebär grova brott mot fler grundlagar. Läs själv grundlagen:

  Egendomsskydd och allemansrätt

  ”15 § Vars och ens egendom är tryggad genom att ingen kan tvingas avstå sin egendom till det allmänna … genom expropriation eller något annat sådant förfogande … utom när det krävs för att tillgodose angelägna allmänna intressen.

  Den som genom expropriation eller något annat sådant förfogande tvingas avstå sin egendom ska vara tillförsäkrad full ersättning för förlusten.”

  Våra inkomster är privat egendom som det allmänna tvingar till sig genom beskattning (dessutom världens högsta skattetryck). Alltså konfiskation eller expropriation. Enligt ovanstående grundlag är det förbjudet ”utom när det krävs för att tillgodose angelägna allmänna intressen”.

  Eftersom nu en majoritet av folket har bestämt att en tågtunnel under Göteborg för 20 miljarder INTE är ett angeläget allmänt intresse och enligt 1§ är det vi som bestämmer, så är det alltså enligt grundlagen OLAGLIGT dvs KRIMINELLT att beskatta oss för detta ändamål!

  Enligt andra stycket ovan har vi dessutom rätt till full ersättning till förlusten. Så nu vill vi ha tillbaka ALLA pengar som staten och kommunen har exproprierat av oss i form av trängselskatt, samt all inkomstskatt m.m. som gått till detta monstruösa system. Vi kanske ska ha 10% ränta också plus försenings- och straffavgifter som myndigheterna brukar tillämpa mot oss vid minsta förseelse? Prova vad som händer om du vägrar att bli konfiskerad trängselskatt får du se.

  Vi får nog gå till polisen och göra ett antal anmälningar gällande grundlagsbrott.

  Svårare än så är det faktiskt inte!

  PS Vad är det för straff för brott mot grundlagen? Böter, samhällstjänst eller fängelse? Finns möjlighet till skadestånd från brottslingarna? Antagligen är det immunitet och straff frihet för politiker och kommunala tjänstemän. Det är väl bara vanliga medborgare som kan bestraffas för brott mot grundlagen.

 6. TW skriver:

  Jag kommer. Politikerna har brutit mot den viktigaste av Svea Rikes grundlagar: ALL MAKT UTGÅR FRÅN FOLKET.

  Har dom inte fattat att enligt grundlagen är det vi skattebetalare (och jäkligt många andra medborgare som inte betalar ett öre i skatt men gärna konsumerar skattepengarna) som ska bestämma. Skitsamma. Folket skall bestämma, politiker skall utföra det som folket har bestämt.

  Eftersom det enligt lagen är vi som bestämmer får vi väl ändra på regeln att folkomröstningar bara är vägledande. Om inget parti vill det (mycket troligt), får vi starta ett nytt parti.

  Folket har sagt sitt, politikerna gör tvärtom. OK om det var Ryssland eller Iran, men nu är det lilla Göteborg som ingår i ett s k demokratiskt land.

  Alla utom Vägvalet och några enstaka modiga medborgare från andra partier borde förvisas ur kommunen på livstid.

  Nu får det vara nog med dumheter från politiker adeln!

 7. NH skriver:

  Det enda som man ser i artiklarna från förespråkarna är att budgeten håller, men aldrig några siffror över hur kostnaderna fördelas.

  Möjligheten till insyn i projektet är liten.

 8. Susanna skriver:

  Ni kan lita på att vi kommer! Trängselskatten och Västsvenska paketet har verkligen blottat hur mycket mygel, undanhållande av information, icke transparens och falskspel som finns i Göteborg. Det verkar vara själva fundamentet i hela göteborgspolitiken. Nu känner man bara avsmak och ilska för allt som har med Göteborg Stad att göra.

 9. Håkan skriver:

  NH: Alltid bra att kunna säga att man inte visste. Fast när uppgifterna redan spridits i media blir trovärdigheten förstås noll.

 10. NH skriver:

  Samtidigt kan man undra om ledande politiker inte vill veta om verkliga kostnader.

  Som artikel i dagens GT/Expressen där Hultén har sagt ”Ni får vända er till fastighetsnämnden med frågan eller stadsledningskontoret”.

  Detta trots att dessa kostnader mer än en gång förts upp så verkar det vara agerandet ”Vi har inte hört något, vi har inte sett något, vi har inte sagt något”. Det största projektet i Göteborg på flera decennier och politikerna vet inte vad det kostar.

 11. J Palm skriver:

  Jag kommer. Demokratin är helt satt ur spel och med den all moral i Göteborgs Politiken . De har spelat ett fullt spel med innevånarna, mörkat ömsom klagat på miljö , trängsel, skatter mm allt för att ge industrin de som de lovat en gång för alldeles för länge sedan. samtidigt som det spelat Miljöfanatismen i händerna.

Lämna ett svar