Anna Johansson (S) om trängselskatten

Vi hittade en artikel i Teknikens värld där ledamoten av kommunfullmäktige Anna Johansson (S) uttalar sig så här om trängselskatten:

Visar det sig att det är ett vansinnigt projekt som bara kostar en massa pengar och inte ger resultat så kommer vi naturligtvis inte att gå vidare med frågan.

Den självklara frågan till Johansson blir då varför hon övergivit ovanstående ståndpunkt? Vi vet ju att systemet med att dra in trängselskatt är oerhört dyrt, i Stockholm överstiger efter fem år kostnaderna fortfarande intäkterna. Och resultaten i form av minskad biltrafik är minimal, både i Trafikverkets egna prognoser för Göteborg och det verkliga utfallet i Stockholm.

Kruxet är att ovanstående uttalande gjordes i februari 2008, två år innan kommunfullmäktige klubbade trängselskatten. Men redan då visste förstås Johansson och alla andra att trängselskattesystemet överstigit alla kostnadsramar och att trafikmängden bara minskat marginellt. Mot bakgrund av detta blir hennes löftesbrott än mer anmärkningsvärt.

Och precis som det idag värdelösa socialdemokratiska löftet om folkomröstning i förra valrörelsen, är Anna Johanssons uttalande ovan inte något hon idag vill bli påmind om. Därför gör vi det.

Läs hela artikeln här.

Håkan Andersson
Vägvalet

Etiketter: , , , , ,

2 svar till “Anna Johansson (S) om trängselskatten“

  1. Håkan skriver:

    Ja, precis som jag nämnde i blogginlägget lovade (S) och Anneli Hulthén en folkomröstning om trängselskatten om det mot förmodan skulle tas beslut under denna mandatperiod.

  2. Frank Robetson skriver:

    Lovade inte också ”Husbondens Röst” (Her Masters Voice) att man inte skulle införa Vägtullar utan att först ha folkomröstning ?

Lämna ett svar